Stränder

Eftersom Koh Samui handlar om sol och bad finns det också ett stort urval av stränder att välja bland. Här finns större och folktätare stränder i händelsernas centrum eller mindre och mer avskilda stränder perfekta för avkoppling. 

Bang Kao Beach

På Koh Samuis södra delar ligger stranden Bang Kao Beach. Här hittar du några av Koh Samuis vackraste stränder. Stranden i Bang Kao Beach är platt och försvinner lätt ner i det vackra turkosblåa havet.

Den här stranden är perfekt för sig som söker avkoppling och en lugnare semester på en vackert belägen plats. När dagen övergår till kväll finns det få platser som kan bjuda på en lika vacker solnedgång som den i Bang Kao Beach. 

Bang Po Beach

På den nordvästra sidan av Koh Samui hittar du i stället stranden Bang Po som är närmare fyra kilometer lång och har utsikt över Koh Pangan.

Här befinner du dig i en lugn miljö långt bort från både shopping och turistorternas vilda nattliv

Big Buddha Beach

Stranden Hat Bang Rak i Big Buddha ligger på Koh Samuis nordöstra del. Under lång tid har stranden lockat många backpackers, men de senaste åren har även familjer och andra mindre turistgrupper vågat ta sig hit. 

Utöver butikerna och restaurangerna i Fishermans Beach som ligger i närheten är stranden i Big Buddha lugn utan betydande störningsmoment. 

I närheten, uppe på en kulle mitt på udden Koh Fan, står den stora och ståtliga guldstatyn på 15 meter – The Big Buddha. 

Bophut Beach

Den fem kilometer långa stranden i Bophut ligger mellan stränderna i Maenam och Big Buddha. Bophut är också platsen för Fisherman’s Village, som är den äldsta platsen på hela Koh Samui. Fiskebyn har fortfarande en fungerande och verksam hamn för Bophuts lokala fiskare. 

Coral Cove Beach

Söker du en privat strandremsa på 200 meter i Koh Samui kan Coral Cove vara stranden för dig. Här kan du njuta av paradiset i en lugn och avskild atmosfär. 

Chaweng Beach

Den nästan fyra kilometer långa stranden i Chaweng har under två decennier utvecklats till en av semesterfirarnas favoriter. Här kan du sola på den kritvita stranden intill det turkosblåa vattnet.

Chawengs södra och norra sida erbjuder en mer familjär atmosfär medan den centralare delen lockar människor i yngre åldrar. 

Choeng Mon Beach

På den nordöstra spetsen av Koh Samui hittar du denna avskilda pärla. Här får du möjlighet att lata dig eller prova på flera olika vattensporter.  

Lamai Beach

Efter Chaweng är Lamai Koh Samuis näst största strand med sina 3,5 kilometer. Lamaistranden är fin, barnvänlig och ganska långgrund i de norra delarna. 

Lipa Noi Beach

Lipa Noi Beach ligger på den västra och ännu oexploaterade delen av Koh Samui. Stranden består av fin vit sand, och eftersom det varken finns koraller eller stenar i vattnet är stranden barnvänlig. Det här är den perfekta stranden för dig som söker en avkopplande atmosfär. 

Maenam Beach

Maenam beach är ett klassiskt besöksmål för backpackers. Anledningen kan vara tillgången till restauranger och nattliv, men också den spektakulära utsikten över Koh Phangan. 

Na Thon Town Beach

Ännu en oexploaterad strand på Koh Samui är Na Thon. Här får du tillgång till en vacker sandstrand utan trängsel och stora folkmassor. 

Silver Beach

Mellan Lamai Beach och Coral Cove ligger viken Silver Beach på 250 meter. Här får du avskildhet och närhet till händelsernas centrum i Chaweng och Lamai. 

Silver Beach består av fin sand och vackert vatten. Däremot finns det vassa stenar på botten så glöm inte badtofflorna innan du hoppar i vattnet.