Restauranger

Thailändsk matkultur är känd och älskad runt om i världen, och maten på Koh Samui är inte ett undantag. Vid ett besök på Koh Samui bör du äta av de nyfångade och prisvärda skaldjuren. I övrigt erbjuder restaurangerna på Koh Samui ett brett utbud med smaker från världen över. 

Chaweng Beach

Tropical Murphys

På den lokala restaurangen Tropical Murphys får du en kväll med god mat, öl i mängder, biljard och bra musik. Här vistas du i en irländsk miljö mitt i centrala Chaweng.

Chez Andy

Kocken Andy från Schweiz öppnade en Schweizisk restaurang och Koh Samuis första ölträdgård i tysk tappning. På övervåningens Steakhouse kan gästerna välja en romantisk middag med vita dukar och tända ljus medan det på nedervåningen bjuds på en lättare buffé på Beer Grill and Garden. 

Captain Kirk

Captain Kirk är en trogen tjänare när det kommer till restauranglivet i Chaweng beach. På restaurangen mitt i centrala Chaweng serveras det mat med influenser från både Thailand och medelhavet.  

Gringo’s Cantina

Den finaste mexikanska maten på Koh Samui hittar du på Gringo’s Cantina. Här serveras du allt från nachos, tortillas och enchiladas till grillade revben. Varje söndag kan du äta en autentisk paella. Maten serveras med välkylda margaritas, tequila slammers eller en kanna med sangria.

Drink Gallery

På den populära restaurangen Drink Gallery bjuds du på de bästa drinkarna i Chaweng, en tapasmeny som håller hög kvalitet och en härlig miljö med dj:er som spelar musik varje kväll. 

Lamai Beach

Eriks

Den svenskägda restaurangen Eriks är tidigare känd som restaurangen Ciao och får många besöks av semestrande skandinaver. Här serveras genuina svenska rätter i generösa storlekar och pizza för den som vill ta en paus från den thailändska matkulturen. 

Pation

En av Lamais absolut flottaste restauranger är Pation som ligger mitt på Lamai beach. Den vackra maten smakar lika bra som den ser ut och menyn består av rätter från både det thailändska och det europeiska köket. 

Omgivningen består av vackra dammar och porlande bäckar. En perfekt oas för att njuta av dagens skaldjursfångst. Här rekommenderas Sichuanankan som serveras med pilgrimsmusslor. 

Salathai

En restaurang med klassis thailändsk inredning och fantastisk mat som får Koh Samuis gäster att återvända till Salathai om och om igen. Här serveras du läckra maträtter i fina uppläggningar och till bra priser. 

Shamrock Pub

På Shamrock Pub serveras du god öl och genuin pubmat i sann irländsk anda. Förutom en pubupplevelse får du även underhållning i form av rockmusik till maten.

Puben har också en storbilds-tv som sänder alla de stora sporthändelserna. 

No Stress

No Stress är en restaurang som ligger mitt på stranden i Lamai Beach. Förutom den härliga paradismiljön serveras här god thailändsk mat och svalkande drinkar. Perfekt när du behöver en paus från solen. 

Bophut Beach

Alla Baia Restaurant 

På Alla Baia Restaurant serveras traditionell italiensk mat i form av pasta och pizza. Maten kan du avnjuta på restaurangens terass tillsammans med den vackra havsutsikten. 

The Mexican

Bophut beach mexikanska restaurang som serverar nachos, enchiladas, burritos, fajitas och mycket mer. 

Happy Elephant

Restaurangen i Bophut Beach som specialiserat sig på skaldjur och fisk men också serverar thailändsk mat och internationella alternativ.

Starfish and Coffee

Restaurangen som har fått sitt namn efter en av världsartisten Princes låtar och är en av de äldsta och mest stämningsfulla restaurangerna i Fishermans Village. Maten är turistanpassad och billig och serveras i en Buddha-inspirerad miljö.  

Maenam Beach

Caffé e Cicina da Angelo

Restaurangen på en terrass i Maenam Beach serverar italienska rätter för hela familjen. 

Lazy Coconut

På Lazy Coconut får du ta del av en meny med bred repertoar, god dryck, biljard och långa öppettider.  

The Boudoir

På restaurangen The Boudior får du äta en god måltid i en miljö som ska likna tusen och en natt. Här omges du av kuddar och virvlande silke och serveras mat från det franska köket till ett rimligt pris.

Big Buddha Beach

Elephant and Castle Pub

Elephant and Castle Pub är en Londoninspirerad pub och fungerar som ett dragplåster för alla brittiska besökare på Koh Samui. Här serveras engelska klassiker som fish and chips och kidney pie. Restaurangen har ett bra läge mitt på stranden i Big Buddha.

Shabash Restaurang & Beach Bar

Här serveras mat med indonesiska influenser som tillagas med kryddblandningar direktimporterade av ägarparet från Singapore. På Shabash Restaurang & Beach Bar får du förututom de klassiska rätterna också njuta av menyns många goda vegetariska alternativ.