Var ska man bo på Koh Samui?

Hitta ett boende på Koh Samui som lever upp till dina förväntningar. Välj ett boende som passar din prisklass och vad du vill få ut av din semester. Här tipsar vi dig om Koh Samuis populäraste reseorter. 

4 fakta om boende på Koh Samui

  1. Den populäraste orten på hela Koh Samui är Chaweng Beach.
  2. På hela Koh Samui finns det 4 358 boenden att välja bland.
  3. Det populäraste hotellet är COSI Samui Chaweng Beach.
  4. Det genomsnittliga priset för boende är 50 kronor per natt.

Chaweng Beach

Chaweng Beach är den populäraste stranden på Koh Samui och stället att bo på om du gillar att vara mitt i händelsernas centrum. Här bor du vid Koh Samuis längsta strand som är fyra kilometer lång och har nära avstånd till restauranger, barer, klubbar och shopping.

Här kan du välja bland ett stort utbud av olika typer av hotell och resorter. Det finns boende både för den som inte har så mycket pengar att röra sig med och den som vill unna sig en riktig lyxsemester.  

Lamai Beach

Bara 10 minuters biltur bort från Chaweng beach ligger Koh Samuis näst populäraste strand Lamai Beach. Här bor du i en lite lugnare miljö med en avkopplande atmosfär. Eftersom stranden ändå är så populär finns det ett brett sortiment av olika boenden och boendeformer att välja bland här. 

Välj allt från billigare vandrarhem till hotell och villor i ren semesterlyx. Trots lugnet i Lamai Beach hittar du restauranger, barer och klubbar som håller öppet hela nätterna även här. 

Bophut Beach 

På den norra delen av Koh Samuis kust hittar vi Bophut Beach, som till skillnad från sina föregångare Chaweng Beach och Lamai Beach inte är en lika exploaterad semesterort. Här får du som besökare chans att koppla av i en lugn atmosfär, precis som Lamai, men i en betydligt mer avskild miljö. 

I övrigt är Bophut Beach ett särskilt populärt val för den som gillar att dyka. Men precis som i Chaweng Beach och Lamai Beach finns det tillgång till restauranger och bra shopping. 

Här kan du välja bland flera resortanläggningar och hotell i olika prisklasser.