Kan jag använda min mobil som vanligt i Thailand?

Nej, det finns ingen operatör som har något mobilabonnemang eller kontantkort som fungerar helt som vanligt i Thailand. Med Telenor och Tre kan du däremot surfa i Thailand utan extra kostnad.

Flera operatörer låter dig surfa i Thailand

Det finns ingen operatör som låter dig både ringa, sms:a och surfa utan extra kostnad när du befinner dig i Thailand. Men både Telenor och Tre låter dig surfa i landet.

Med ett mobilabonnemang från Tre och med en bindningstid på 12 eller 24 månader ingår tjänsten 3Världen. Med den tjänsten kan du surfa i Thailand till samma kostnad som hemma. Du kan även ringa och sms:a till svenska och lokala nummer som befinner sig i Thailand.

Med alla nya mobilabonnemang från Telenor kan du surfa i Thailand precis som hemma. Även det gamla abonnemanget Frihet fungerar i Thailand.

Så hittar du det bästa mobilabonnemanget

Utbudet av mobilabonnemang är stort och det är mycket att ta hänsyn till när du skaffar ett. Du ska inte bara teckna ett mobilabonnemang för att det fungerar i Thailand. Du måste välja en surfmängd som passar dig, och ta reda på hur mycket surf du får använda på Thailandsresan.

Därför bör du jämföra dina alternativ innan du skaffar ett. På Mobilabonnemang.se listas alla mobilabonnemang från de största operatörerna. Där kan du göra en jämförelse av mobilabonnemangen för att hitta det som passar dig bäst. Du ser även vilket mobilabonnemang som är billigast.

Du kan bara använda mobilabonnemanget i Thailand under en begränsad tid

Svenska mobilabonnemang som fungerar i Thailand utan extra kostnad gör det bara under en begränsad period. Om du använder mobilabonnemanget mer i Thailand än i Sverige under en fyramånadersperiod kan du inte längre använda abonnemanget som vanligt. Då kommer operatören att ta ut en extra kostnad.

Operatörerna har egna prislistor när du använder mobilabonnemanget i Thailand

De flesta mobilabonnemangen fungerar i Thailand, men inte som vanligt.

Alla operatörer har egna prislistor. Där framgår det hur mycket det kostar för dig att ringa, sms:a och surfa i Thailand med det aktuella mobilabonnemanget. I regel är det särskilt dyrt.

Om din operatör inte låter dig använda mobilabonnemanget som vanligt kan det vara bättre att skaffa ett lokalt kontantkort när du är framme i Thailand.