Hur tar man sig enklast till Koh Samui?

När du ska resa långt är det bra att ta reda på hur resan kan bli så snabb och effektiv som möjligt. Har du väl tagit dig till Thailand är resan till Koh Samui inte så energikrävande. Här har du möjlighet att välja bland flera olika transferalternativ. 

Flyg – det dyraste och snabbaste alternativet 

De snabbaste sättet att ta sig till Koh Samui på är med flyg. Det är dock också det dyraste alternativet, så du måste överväga hur mycket medel du har att röra dig med. 

Du kan flyga till Koh Samui från Bangkok, Pattaya, Phuket och Chang Mai. Flyget bokas enklast redan hemma i Sverige för en så smidig transfer som möjligt. Vill du i stället slippa att planera resan innan kan du boka flyget på plats i Thailand. 

Res till Koh Samui med buss och färja

Om du har mycket tid eller behöver ett billigare alternativ kan du välja att ta dig till Koh Samui med buss och färja. Väl framme i Thailand finns det flera bussbolag som du kan boka din resa med både buss och färja hos. Priset för färjan ingår i priset för bussbiljetten eftersom bussen använder sig av färjan för att ta sig hela vägen till Koh Samui.  

När du bokar din bussbiljett kan du välja bland tre olika komfortklasser

  • Ekonomi. I en buss med ekonomiklass reser du utan någon luftkonditionering men med tillgång till breda fönster som hålls öppna under hela resan. Du får ta båt till Koh Samui från båtens slutstation.
  • Luftkonditionerad. De luftkonditionerade bussarna tar dig från Bangkok till Koh Samui och har sina avgångar under natten. Resan från Bangkok tar upp emot tolv timmar. Du får ta båt från bussens slutstation.
  • VIP. Med VIP-bussarna ingår transfern med färjan. Då åker du från Surat Thani, vilket blir en resa på tre timmar inklusive färjan. 

Tåget tar dig också till Koh Samui

Vill du varken ta flyget, bussen eller färjan till Koh Samui kan du alltid välja att ta tåget. Tåg är ett mycket säkert och trevligt transportalternativ.

Biljetterna köper du i biljettluckorna på Bangkoks tågstation.

Eftersom resan med tåg från Bangkok tar lång tid brukar det rekommenderas att välja ett tåg med sovkupéer. 

Så bokar du din transfer till Koh Samui

Du kan boka transfer från flygplatsen till Koh Samui hemifrån eller hos ett ombud på plats.  I de flesta fall kan du få tag på biljetterna redan på flygplatsen, annars får du söka upp närmaste buss- eller tågstation.