Golf

Koh Samui är inte bara den perfekta platsen för soldyrkaren utan här trivs även golfentusiasten bra. Fram till för några år sedan fanns det bara en golfbana på Koh Samui, men under de senaste åren har golfbanorna blivit fler. I dag finns det fyra golfbanor att välja bland på Koh Samui.

Koh Samui Golf Academy

Koh Samui Golf Academy i Bophut kan du ta en paus från sol och bad och fokusera på hobbyn du kanske inte riktigt har tid för i vardagen. I en spektakulärt vacker miljö får du här möjlighet att lära dig mer genom golflektioner eller bara ta en vanlig runda på egen hand. Här erbjuds det både introduktionskurser för nybörjare och swingkurser för den mer erfarna golfaren. 

Royal Samui Golf & Country Club

Golfbanan Royal Samui Golf & Country Club är en 18-hålsbana och har en country club-anläggning som erbjuder de golfande besökarna full service. Oavsett om du golfar, hänger i klubbhuset eller medverkar i någon av klubbens andra fritidsaktiviteter får du tid för avkoppling. 

Banan ligger på bergssidan som finns ovanför stränderna Chameng Beach och Lamai Beach. Här kan du med andra ord njuta av en spektakulär utsikt över det tropiska landskapet i Koh Samui. Vid varje hål får du uppleva en panoramautsikt, och banan består av flera nivåskillnader. 

Santiburi Golf Samui

På mästerskapsbanan Santiburi Golf Samui hittar du en golfbana som består av nio hål. Golfbanan i Santiburi är rankad som en av de bästa i Thailand. Banan har fått en unik karaktär och är anpassad till den omgivande naturen uppe på berget. 

Uppe på golfbanans högsta topp får du utsikt över Siambukten och Koh Samuis kringliggande öar, bland annat ön Koh Phangan.

Golfbanan Santiburi Golf ägs och förvaltas av Singha-familjen som har flera banor runt om i Thailand. Här har många mästerskapstävlingar ägt rum. 

Bophut Hills Golf Club

Bophut Hills är det nyaste tillskottet när det kommer till golfbanorna på Koh Samui. Golfbanan ligger i norra Koh Samui, bara en kort bit från stranden Bophut. Banan är designad och ritad av Pirapon Namatra och består av nio stycken korthål.

Totalt är banan 1 139 meter räknat från blå tee. Här får du ta del av bra greener som håller en hög internationelll standard. I klubbhuset hittar du både en restaurang och bar för den välbehövda energipåfyllningen under golfrundan.