Shopping

På Koh Samui är shoppingmöjligheterna oändliga. I stora drag finns den bästa shoppingen i de större semesterorterna i Chaweng, Lamai, Bophut och Maenam. Här finns det något för alla i shoppingväg.

Chaweng Beach

Chaweng Beach Road Shopping

Vill du shoppa badkläder och andra strandoutfits kan du ta en promenad längs med den stora strandgatan i Chaweng och ta dig an det stora shoppingutbudet som finns där. 

Chaweng Walking Street 

Vid ett besök till Chaweng Walking Street möts du av en färgglad och folktät marknad med ett brett shoppingutbud. Här hittar du allt från solglasögon, flipflops och souvenirer till märkeskläder och väskor i alla möjliga storlekar.  

Central Festival Samui

Det här beskrivs som det största och mest kompletta shoppingkomplexet på Koh Samui. Med sina tre våningar och en yta på 90 000 kvadratmeter är det en bra beskrivning av det gigantiska köpcentrumet som ligger mellan strandvägen och den närliggande ån. 

Lamai

Lamai Walking Street

Foto: Shutterstock.com / MD_Photography

Varje söndag mellan 16.00 och 00.00 hålls Lamai Walking Street i stadens nordöstra delar. Eftersom evenemanget är populärt och lockar många turister och andra besökare stängs vägen av helt.

Här kan du handla kläder, lokal street food och hantverk.  Det är det perfekta stället att köpa resans souvenirer på. 

Lamai Night Plaza

I centrala Lamai hittar du Lamai Night Plaza som kan beskrivas som en mindre kopia av Bangkoks Patpong night market. Här hittar du allt från falska märkeskläder och väskor till dåliga fickknivar och ett stort urval av flipflops. En marknad full av rolig shopping helt enkelt.  

Samui Hot Club

När du besöker Samui Hot Club kommer du att hitta mängder av färglada saronger till stranden, badkläder, t-shirtar och mycket mer. Affären har aningen stränga köpregler: kunderna får inte prova kläderna på plats och när de väl är köpta får man inte lämna tillbaka eller byta dem. 

Trots de stränga reglerna går det att göra riktigt bra kap på Samui Hot Club. 

Bophut

Fisherman’s Village Walking Street

Varje fredagkväll klockan 17.00 väcks den annars lugna staden Bophut till liv. Under hela kvällen fram till klockan 23.00 fylls den smala vägen ner mot stranden med shopping från hela Koh Samui. 

The Wharf Samui

The Wharf Samui är en korsning mellan en marknad och ett shoppingcenter. Här får du tillgång till en shoppingupplevelse med 120 enheter samlade på en 5 000 kvadratmeter stor yta. På marknaden kan du köpa kläder och souvenirer av god kvalitet till låga priser.  

Maenam

Maenam Walking Street

På torsdagar anordnas marknaden Maenam Walking Street i Maenam. Trots att gatan bara är några hundra meter lång är hela marknaden fylld med roliga och fina saker att köpa. 

Marknaden lockar många, så se till att åka dit tidigt om du väljer att ta bilen, annars kan det bli svårt att hitta en parkeringsplats. 

Bra att veta om shoppingen på Koh Samui

  • Pruta. I Thailand förväntas du pruta när du handlar på en av alla landets marknader. Slutpriset på varan som du vill köpa beror på hur väl du har förhandlat. När slutpriset har bestämts behöver du köpa varan, annars kommer du att ses som oartig. 
  • Var försiktig. På marknaderna och köpställena är det viktigt att se upp för lurendrejare i form av tuk-tuk- eller taxiförare och andra vänliga främlingar som erbjuder sig att hjälpa dig till olika shoppingställen. Ofta får de provision när de kommer med kunder till shoppingställena, och du kommer att förlora massor av onödig tid.