Så reser du säkert i Thailand

Oavsett om du reser till Thailand för första gången eller om du har rest runt mycket i landet tidigare finns det alltid saker som är bra att tänka lite extra på. Om inte för din säkerhet så för att du ska bli allmänt omtyckt av människorna du träffar på resan. Här berättar vi hur du reser säkert i Thailand.

Skaffa en bra reseförsäkring

För att vara riktigt säker på din resa till Thailand bör du skaffa en riktigt bra reseförsäkring. På så sätt är du skyddad om olyckan skulle vara framme under resans gång.

Reseskyddet som kommer med din hemförsäkring täcker exempelvis olycksfall och akut sjukdom under resan. Vad som ersätts kan variera bland försäkringsbolagen så kolla gärna upp det innan avresa. Behöver du däremot ett bättre skydd än det som kommer med hemförsäkringen är det dags att hitta en bra reseförsäkring som passar dig.

Gör en bra budget

En viktig aspekt av säkerheten när du reser till Thailand är att göra en budget. På så sätt får du en bra översikt över hur mycket pengar du har att röra dig med under resan.

Eftersom både mat och boende är de billigaste utgifterna är det främst flygbiljetter som kostar. Undersök om det går att hitta billigare biljetter om det behövs.

För att hålla nere kostnaderna kan du boka din resa under lågsäsong. Bokar du resan på egen hand, alltså inte genom ett charterbolag, kan priserna också sänkas eftersom paketpriserna som charterbolagen erbjuder ofta blir lite för dyra.

Välj en strand med mindre risk för starka undervattenssrömmar

I Thailand finns det många stränder som innebär risker, bland annat genom att det kan vara starka undervattensströmmar i vattnet som kan orsaka stora skador.

Är du ovan eller om du reser med barn är det viktigt att du kollar upp mer säkra stränder innan du ger dig ut bland vågorna. Det kommer att löna sig i det långa loppet.

Var försiktiga i den starka solen

Många underskattar den thailändska solens krafter och bränner sig eller får kraftig solsting under semesterns första soltimmar för att sedan spendera resten av veckan i skuggan.

Genom att vara noga med solskyddsfaktorn, ha något på huvudet och dricka mycket vatten och vätskeersättning kan du klara dig från brännskador och solsting hela semestern.

Undvik att prata politik med invånarna

Det politiska läget kan för många invånare vara en känslig fråga, så var medveten om att det inte är ett ämne som alla tycker om att prata om.

Thailand är i dag en monarki och också det enda landet i hela Sydostasien som inte har varit koloniserat. Trots statsskicket har makten tagits över av en militärjunta som sedan maj 2014 gjort att parlamentet har upplösts och konstitutionen har upphävts.  Thailand styrs i dag av en övergångsregering med stöd från militären.

Sweden Abroad kan du läsa mer om läget i Thailand och hur du håller dig säker under hela resan.