Inuti kabinen på ett flygplan

Lista: 8 sätt att fördriva tiden på flyget

1. Lyssna på ljudböcker offline

Har du inte hunnit läsa klart alla böcker på listan för 2019 ännu är det perfekt att prova en ljudbokstjänst gratis och plöja en bok eller två under långflygningen till Thailand. Det enda du behöver göra är att ladda ned ljudboken eller e-boken du vill lyssna på innan du går på planet.

ljudböcker.com kan du jämföra Sveriges ledande ljudbokstjänster och samtidigt signa upp dig på en provperiod som håller i upp till 30 dagar helt gratis.

När du sedan har kommit hem från semestern har listan minskat och du kan slippa det dåliga samvetet över att du borde läsa mer. Och vem vet, kanske har du lärt dig något nytt på kuppen.

2. Plugga eller jobba ikapp

I den ständigt stressiga vardagen vi lever i finns det alltid jobb eller plugg att ta tag i, även när du äntligen ska få åka på efterlängtad semester. I stället för att komma tillbaka till jobb eller skola med en stor hög av uppgifter du inte har hunnit med kan du i stället dricka paraplydrinkar och snorkla med ett oerhört gott samvete.

3. Börja på romanen som aldrig blev något

Många av oss har nog länge drömt om att skriva samtidens roman som pratas om och diskuteras i kulturkretsar världen över. Men tyvärr är det ibland många andra planer som kommer i vägen och bromsar romanskrivandet.

När du ändå befinner dig högt upp bland molnen och inte kan ta dig någonstans förutom kanske till toalettkön bör du ta tillfället i akt och fortsätta skriva. Har du svårt att få inspiration kan du alltid studera medpassagerarna eller personalen ombord. Alltid finns det någon att skriva om.

4. Investera i ett eller flera minispel

Att vara social med dina medresenärer under flygresan kan också vara trevligt, och då är minispel i form av Fia med knuff, Schack eller Othello väldigt kvalificerade kandidater.  Se gärna till att pjäserna kommer med inbyggda magneter för att undvika stök under turbulens.

5. Förbered ett underhållande quiz

För att tagga igång medresenärerna ännu mer efter ett upplyftande parti schack kan du förbereda ett underhållande quiz till flygresan. Frågorna kan handla om Thailand och Koh Samui så att alla går av planet med nyfunnen kunskap om semestermålet. Du får stå i händelsernas centrum medan de tävlande medräsenärerna får fylla på kunskapsbanken. Win win.

6. Gnugga geniknölarna och lös ett helt korsord

Att lösa korsord på planet är en perfekt analog aktivitet som får sig att slappna av samtidigt som du kan få möjlighet att känna dig orimligt smart och samtidigt ta del av ny kunskap. Tänk bara på att köpa ett korsord som inte är för svårt.

7. Planera resan in i minsta detalj

Har du ännu inte hunnit planera allt du ska hinna med på resan är det en bra idé att göra det under flygresan. Då kan du kliva av planet redo att ta tag i allt vad Koh Samui har att erbjuda.

8. Vila upp dig inför resan

Har du genomfört alla punkter ovan är det dags för dig att vila och samla energi inför den stundande semestern.