Familj leker på stranden på Koh Samui

5 tips för dig som reser till Koh Samui med dina barn

Koh Samui är det perfekta resmålet för dig som åker på semester med dina barn. Här är stränderna långgrunda, utflyktsmålen många och det finns till och med ett McDonald’s där barnen kan få sina Happy Meals. Här ger vi 5 tips för dig som ska resa till Koh Samui med dina barn.

1. Snorkla vid de långgrunda stränderna

Låt barnen upptäcka havets botten med hjälp av ett cyklop och en snorkel. I det klara azurblåa vattnet kommer de att se mer än när de snorklar hemma i Sverige. Eftersom det är långgrunt är det en säker aktivitet, under övervakning från föräldrar såklart.

Åker du med mindre barn kan de bygga sandslott i vattenbrynet eller kolla genom cyklopet med din hjälp. Den thailändska solen är starkare än vad man tror, så se till att barnen är insmorda med ett ordentligt lager solskyddfaktor innnan vattenleken kommer igång.

2. Besök Hin Lad Waterfall

Hur coolt det än kan vara att snorkla på havets botten är det få saker som slår ett dopp vid ett vattenfall. Tar du med dig barnen hit kommer föräldrapoängen öka.

3. Ta med dig barnen till fjärilsträdgården

Vill ni ta en paus från vattenlekandet kan ni besöka fjärilsträdgården. Ni Tian Butterfly Garden ligger placerad på den södra delen av Koh Samui och här får ni upptäcka många häftiga fjärilsarter.

Förutom fjärilar inbjuder fjärilsträdgården besökarna att se hur bina arbetar i sina egna bihus. Du kan också besöka ett insektsmuseeum med sällsynta insekter.

4. Rid på elefanter

Ta med barnen på en klassisk Thailandaktivitet. Låt dem rida på elefanter och upptäcka delar av Koh Samui på elefantryggen. Här rider ni genom Koh Samuis djungel i några timmar, en dag eller i flera dagar med övernattning.

5. Spela fotbollsgolf

En aktivitet som passar hela familjen och inte kräver någon tidigare erfarenhet är fotbollsgolf. Det här är den perfekta aktiviteten när familjen behöver en paus från stranden men ändå vill vara uppe och röra på sig.