10 andra resmål i Thailand som är värda att besöka

Förutom Koh Samui består Thailand av många andra fantastiska resmål som är för bra för att missa. Här listar vi 10 av våra favoritresmål i Thailand som är värda minst ett besök.

1. Koh Samet

Nära den thailändska huvudstaden Bangkok hittar du ön Koh Samet som är ett av thailändarnas favoritresmål, särskilt på helgerna. Här omges du av ett lugnt tempo i en avslappnande miljö. På öns östra sida hittar du Koh Samets pudervita sandstränder som ligger så tätt att du kan promenera mellan dem.

2. Koh Chang

Koh Chang är den näst största ön i Thailand och ligger norr om kusten som går längs med Kambodja. Här får du ta del av allt som en semester i Thailand ska innehålla: vita sandstränder, vacker natur, avkoppling, thailändskt vardagsliv och azurblått vatten.

Stora delar av ön Koh Chang är nationalpark med vackra vattenfall och stora gröna regnskogar, en perfekt plats för spännande upptäcksfärder i den thailändska djungeln.

3. Koh Yao-öarna

Mellan Krabi och Phuket ligger Phang Nga-bukten, här hittar du de oexploaterade och något vildvuxna öarna Koh Yao Noi och Koh Yau Yai. På öarna får du njuta av orörda stränder, vacker natur och genuin thailändsk kultur. Naturen som finns på öarna tillåter vackra vandringar, vattenutflykter och mountainbike-cykling.

4. Koh Naka Yai

Ön som också kallas Naka Island är en exklusiv ö med avslappnande atmosfär strax utanför de nordöstra delarna av Phuket. Koh Naka Gai är med andra ord det perfekta resmålet för dig som vill fly vardagen med en lyxig, lugn och avskild semester. Vid ett besök får du inte missa att njuta av utsikten över Phang Nga-bukten.

På grannön Koh Naka Noi, som är ännu mindre, kan du under semestern besöka pärlodlingarna där South Sea-pärlorna framställs.

5. Similian-öarna

Similian-öarna är totalt nio stycken och är alla en del av en nationalpark. Hit tar sig många turister, framför allt dykare. För att uppleva öarna från sina bästa sidor är det bra att komma så tidigt på dagen som möjligt.

Vill du övernatta kan du sova i bungalows på den fjärde ön eller i tält på den åttonde ön.

6. Koh Tao

Koh Tao, eller Sköldpaddsön som den också kallas tack vare sitt rika undervattensliv, är ett populärt resmål för snorklare och dykare. Du hittar det största nöjes- och restaurangutbudet på öns västliga sida.

7. Koh Lipe

Thailands egna svar på Maldiverna är ön Koh Lipe som ligger långt söderut. Ön är så liten att du kan gå mellan stränderna, och här kan du njuta av sol och bad samtidigt som det finns tillgång till ett spännande nattliv med klubbar, barer och restauranger.

8. Phi Phi-öarna

Phi Phi-öarna är sex tropiska paradisöar med vackra korallrev, perfekt för den som gillar att snorkla eller dyka. Huvudön heter Koh Phi Phi Don och är också den enda ön som invånarna bor permanent på. Resterande öar har betydlig färre turister på besök.

På ön Koh Phi Phi Leh spelades scenerna till The Beach in.

Phi Phi-öarna når du med färja från Krabi eller Phuket. Färjan tar bara 1,5 timme.

9. Koh Lanta

En av Thailands största öar är Koh Lanta, som också är ett av semesterfirarnas populäraste resmål. Den är särskilt omtyckt av familjer. Den södra delen av ön har en lugnare atmosfär, och de finaste stränderna hittar du på öns västkust.

10. Koh Phangan

Ön Koh Phangan är känd för Full Moon-festerna som fyller stränderna med partysugna backpackers. Men ön lockar också turister som vill se naturreservatet, som innehåller en orörd regnskog.

Längs med öns västkust finns öns bästa stränder, och uppe i de norra delarna finns populära skolor för meditation och yoga.