Kohsamui.nu - Hem Boka hotell till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
 

 
SÖK HOTELL

ÄTA UTE
BOKA VILLA

NÖJEN
BOKA TUR

SHOPPA
FAKTA

GOLF
ATT SE

STRÄNDER
ATT GÖRA

CHAWENG
RESA HÄR

LAMAI
OM HOTELL

BOPHUT
TURER

MAENAM
 

 
      In English  På svenska        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Aktiviteter på och omkring Samui
Dykning och snorklingKoh Samui har många dykskolor som håller hög standard. En stor majoritet av dessa har PADI-utbildade dykinstruktörer och att dyka runt Samui, Koh Tao eller Sail Rock (varav de två sistnämnda är bäst) är ofta en upplevelse för livet. Dykkurser i syfte att erhålla ett dykcertifikat är dessutom i regel lite billigare här än i exempelvis Sverige.

Vår rekommendation är att ta lite tid på sig. Att betala aningen extra för en dags extra teori och praktik kan vara väl investerade slantar om man är ute efter ett certifikat. Kontrollera gärna också att skolan erbjuder en fullgod försäkring och om kurslitteraturen ingår i priset. Oftast så börjar dykkursen med dyk i en pool.

Även snorklingturer arrangeras av flera av dykskolorna, men givetvis så kan man även köpa (eller ta med sig) ett eget cyklop (mask), snorkel och fenor och snorkla på egen hand.

Om du köper din utrustning på öarna här, så kan det löna sig rejält prisjämföra på ett par-tre ställen. Ett kvalitetscyklop med äkta silikon är visserligen dyrare än ett gjort av plast eller gummi, men håller istället oftast betydligt längre och är generellt lite säkrare för användaren.
Spa och massage på önDet finns en rad utmärkta span på Samui. En del är fristående och en del är kopplade till hotell (sk. spahotell). Traditionell thailändsk massage, örtbad och sauna (örtbastu) mm erbjuds för ökat välbefinnande.

Koh Samui har blivit en av Asiens "metropoler" när det gäller span och anläggningar och resort med avslappning, meditation och hälsovård på programmet.

Fotmassage, manikyr och nagelvård kan också rekommenderas eftersom priserna generellt är låga. Extra billigt blir det om du gör det direkt på stranden. Många thailändskor erbjuder både massage och nagelvård, men se till att du får ett hum om priserna först och förhandla om detta innan behandlingen sätter igång. Passa på att skäm bort dig lite när du befinner dig i ett tropiskt "paradis".
Lillkille badar på Samui
I NÄSTAN TRETTIOGRADIGT VATTEN - Foto: Jens W, Yenit.comAtt bada och solaAtt bada och sola är förmodligen den allra vanligaste "aktiviteten" på denna ön bland dess besökare, men många thailändare skyr solen.

På de allra populäraste stränderna finns solstolar som bla hotellen och resorten erbjuder (ibland mot en mindre avgift). Stränderna med färre besökare har i princip inga solstolar alls.

På de större stränderna kan man också hyra jet ski om man tröttnar på att bara ligga och sola. Var dock försiktig. Det kan vara farligt att flyga av en vattenskoter i hög hastighet och går något sönder så är det kunden som får betala. Dessutom är det inte alls ovanligt att kunden får betala en betydligt större summa än vad det kostar att reparera skadan.

Kom ihåg att använda rikligt med solkräm och en hög solskyddsfaktor då solen är väldigt stark. Att bränna sig ordentligt kan vara en ganska smärtsam och otrevlig upplevelse och i värsta fall kan det vara skadligt för hälsan. Drick mycket vatten om du är i solen. Uttorkning kan ge ganska läskiga symptom.

Om huden blir röd eller het, så kyl ner huden med en eller ett par isbitar och sätt dig i skuggan. Därefter kan en Aloe Vera baserad lotion, salva eller kräm rekommenderas. Applicera rikligt och frekvent tills svedan upphört.Privat tur på Koh SamuiMinistrandtennis ger både solbränna och motion
SPORT OCH SOL KOMBINERAT - Foto: Jens W, Yenit.com


En djungelpromenad är inte så dumt
PÅ DJUNGELÄVENTYR MED UTSIKT - Foto: Jens W, Yenit.com


Fisketur i thailändska gulfen
FISKETUR UTANFÖR LAMAI - Foto: Jens W, Yenit.comVaruhus och gatuståndShoppa gör man bäst i Chaweng och i dess närområde, även om den största staden Nathon också har ett någorlunda bra utbud av varor. Chaweng Beach Road erbjuder en stor variation av små butiker som tillhandahåller kläder, baddräkter, smycken och juveler, souvenirer, elektronik, böcker, tidningar, livsmedel och solkrämer etc. Man kan både hitta genuina märkeskläder, men även "billigare alternativ".

Tesco Lotus (mellan Chaweng och Bo Phut är ett stort varuhus där man kan handla mat, kläder, verktyg och elektronik osv. Intill Tesco Lotus finns inredningsbutiken HomePro som erbjuder det mesta för den som ämnar bygga hus här eller vill inreda sitt hem.

Här finner du även riktigt bra biograf som visar både internationella filmer och thailändska. Biljettpriserna startar på ca 140 baht. I anslutning till Tesco Lotus finns också en foodcourt samt en rad restauranger (MK, Black Canyon, Swensen's, Donkin' Donuts osv).

Ett alternativ är att istället shoppa i Lamai, men där är utbudet betydligt mindre omfattande än i Chaweng. Dock har ett Tesco Lotus byggts även här som öppnade sina dörrar 2009, nära Wat Lamai (Lamais tempel). Utbudet är jämförelsebart med det man hittar i Chaweng, men inte riktigt lika omfattande.
BowlingI Chaweng fanns tidigare den trivsamma bowlinghallen Living Bowl men den hallen är dessvärre stängd numer. Istället hänvisas man till samma byggnad som varuhusen Tesco Lotus och HomePro på ringvägen mot Bo Phut. Hallen här bär namnet Major Bowl Hit efter kedjan med samma namn. Den ligger just intill biografen.
Bio och filmÖns enda biograf ligger i samma byggnad som varuhuset Tesco Lotus. Nya Hollywood-produktioner varvas med thailändskt filmskapande. Filmerna brukar visas ofta i en engelskspråkig och en thailändsk version. Biljettpriserna är ungefär en fjärdedel mot de svenska och stolarna är föredömligt bekväma.
Gym, och fitnessMan kan naturligtvis ägna sig åt andra aktiviteter på Samui. Styrketräning och aerobics etc kan man ägna sig åt på något av de gym som finns belägna på ön:

Elite Gym and Fitness - I Chaweng, på infartsvägen mot stranden, söder om Tesco Lotus.

Webbplats: Elitegymsamui.com


World Gym - I Chaweng, intill ringvägen, någon kilometer söder om Tesco Lotus.


Lamai Fitness - I sydligaste Lamai, intill strandvägen, mitt emot Lamai Muaythai Camp.

Webbplats: Lamaifitness.com


Ultra Bodies - I norra Lamai, intill Lamais strandväg, cirka 100 meter från matmarknaden.

Webbplats: Ultrabodiessamui.com


Samui Fitness - I norra Lamai, mitt emot PTT-macken och matmarknaden.


Muay Thai - ThaiboxningGivetvis finns det även möjlighet att träna Thailands nationalidrott Muay Thai, eller thaiboxning, på ön:

Lamai Muaythai Camp - I södra Lamai, vid ringvägen efter den södra infarten till stranden.

Webbplats: Lamaimuaythaicamp.com


Wech Pinyo Muaythai - I norra Lamai, intill ringvägen, just söder om Buddy Boutique Resort.

Webbplats: Wechpinyomuaythai.com


Super Pro - Här kan man även träna MMA - Mixed Martial Arts. I Chaweng, intill ringvägen

Webbplats: Superprosamui.com
Andra aktiviteterDessutom kan man ägna sig åt bergsklättring (klättervägg finns norr om Lamai), karate, yoga, linbana, windsurfing, go kart, skjutbana (shooting range), kitesurfing, parasailing, jet ski, bungyjump, cykling, frisbee-golf, minigolf (bangolf), fotbollsgolf osv.

Koh Samui har något som passar de flesta besökare. Personalen på öns resebyråerna kan upplysa om exakt var och en av dessa attraktioner är belägna.
Tjej på Samui
BUENG - UNIVERSITETSSTUDENT - Foto: Jens W, Yenit.com
Dela den här sidan


Våra sponsorer
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Privata utflykter på Koh Samui
Akwa Guesthouse
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Arayaburi Boutique Resort
The Library
Yenit Company Limited
Mercy Center
Chaweng information och boende
X2 Resorts Samui

Annonsera här


Integritetspolicy - Vi respekterar din integritet! Dina personuppgifter kommer aldrig att överlåtas. Eventuella betalningar är krypterade för din säkerhet.

Om sajten - Detta är en omfattande reseguide till Koh Samui, där man även kan boka boende billigt. Den är utvecklad av Yenit Co., Ltd under 2004-2013.

Licens - Kohsamui.nu är licenserad under Creative Commons. Innehållet på denna webbplats får enbart användas för icke-kommersiella ändamål.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand