Kohsamui.nu - Hem Boka hotell till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
 

 
SÖK HOTELL

ÄTA UTE
BOKA VILLA

NÖJEN
BOKA TUR

SHOPPA
FAKTA

GOLF
ATT SE

STRÄNDER
ATT GÖRA

CHAWENG
RESA HÄR

LAMAI
OM HOTELL

BOPHUT
TURER

MAENAM
 

 
      In English  På svenska        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Stränderna på ön


  Klicka här för en karta över Koh SamuiChaweng BeachDen populäraste stranden på Koh Samui heter Had Chaweng ("Had" betyder just strand på thai) och är belägen på öns östkust. På den sex kilometer långa stranden återfinns många av de lite flottare hotellen på ön. Strandgatan "Chaweng Beach Road" är en guldgruva för den som uppskattar prisvärd shopping, sprudlande uteliv och god mat.

Även en internationellt högklassig golfbana (Santiburi) och öns flygplats är belägna inom relativt nära avstånd från Chaweng. Området hyser även dykcenter, thaiboxningsträning, internetcafeer, skräddare och många utsökta restauranger. Soluppgången här är dessutom en saga i sig.

Chaweng-stranden attraherar alla typer av resenärer. Par, ungdomar och pensionärer verkar alla uppskatta stranden med dess begivenheter. Det är faktiskt svårt att nämna någon specifik åldersgrupp som skulle vara överrepresenterad.

Lite söder om Chaweng (och norr om Lamai) återfinns stranden Chaweng Noi. Den är ett bra alternativ om du inte vill bo mitt i smeten, men ändå ha relativt nära till shopping, restauranger och nöjesliv.

  Du kan läsa mer om Chaweng här
Förbättring av solbrännan i vattenbrynet
NORRA CHAWENG BEACH - Foto: Jens W, Yenit.comLamai BeachDen näst mest besökta stranden på Samui heter Had Lamai och är belägen söder om Chaweng på östkusten. Stranden är vacker, framför allt den södra och mellersta delen, medan den norra delen ofta är långgrund, lite stening och lerig. Det är påtigligt färre turister här än i Chaweng, men det finns ett par klubbar / diskotek och en hel del små barer och pubar.

Precis som i Chaweng finns det möjlighet att dyka, åka jet ski och spela beachvolleyboll och andra liknande aktiviteter. Du upplever en enastående soluppgång även från denna strand, såvida vädret är någorlunda ok.

  Du kan läsa mer om Lamai här
Ao Thongtakian stranden norr om Lamai
BARNFAMILJ OCH PAR TRIVS HÄR - Foto: Jens W, Yenit.comNorra Koh SamuiChoeng Mon, Big Buddha, Maenam och Bo Phut är fyra mysiga stränder som återfinns på den norra delen av ön. På Choeng Mon finns flera fyr och femsträrniga resort belägna, medan de andra stränderna generellt har lite billigare boende som generellt attraherar de som prioriterar ren avkoppling framför flärd. Dock har detta ändrats något under senare år och numer finns det en hel del "superexklusiva" resort på ön. Ett exempel är super-exklusiva W Retreat, som återfinns i Maenam.

Dessa stränder är samtliga belägna relativt nära flygplatsen (Samui Airport) och golfbanan Santiburi. Här skall du bo om du vill slappna av och bara njuta av sol, bad och god mat.

Man finner inget omfattande uteliv här men en hel del strandbarer och restauranger. Dessutom kan man givetvis ägna sig åt diverse vattensporter som dykning, windsurfing, kayak och kanotuthyrning. Stränderna är dessutom belägna relativt nära Chaweng och dess shopping, barer, restauranger och intensiva nattliv.


Bang Por stranden
STRANDEN BANG PO - Foto: Jens W, Yenit.comSödra Koh SamuiPå södra delen av Koh Samui finner man Thong Krut, Bang Kao och Hua Thanon. Dessa tre stränder är också väl värda ett besök eftersom de är relativt oexploaterade.

Om du inte bor på någon av dessa tre nämnda stränder, så kan vi ändå varmt rekommendera en dagstur dit för att samtidigt passa på att besöka ett vattenfall, zoo, akvarium, show med apor eller tempel på vägen.
Stranden Bang Por på nordvästra Samui
BANG PO STRANDEN MITT PÅ DAGEN - Foto: Jens W, Yenit.comI väster och i nordvästPå västra sidan av Samui hittar du Taling Ngam, eller "Västervik" som en del svenskar fortfarande benämner stranden eftersom det tidigare fanns en restaurang här med smama namn. Även denna strand är klart värd ett besök, pga att solnedgången härifrån är magnifik. Lipa Noi och Bang Por är två andra mysiga stränder på nordvästra delen av Samui.

På Lipa Noi finner man den exklusiva strandklubben Nikki Beach. Det är knappast ett stamställe för budgetresenären med tajt resebudget, men en drink i baren har nog de flesta råd med.

Både stränderna i Lipa Noi och Bang Por är ofta i det närmaste folktomma (inte minst under lågsäsongen), vilket gör att de har kvar den charm och paradisprägel som många turister eftersträvar. De lämpar sig utmärkt för dagsbesök och picknick-utflykter. Lipa Noi är också mycket långgrund vilket gör att den passar bra för barnfamiljer. En marina eller segelbåtshamn har planerats i området, men inget är klart i skrivande stund.
Bakom mina solglasögon kan jag vara mig själv
ROFFE HAR DET GOTT I SOLEN - Foto: Jens W, Yenit.comDela den här sidan


Våra sponsorer
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Privata utflykter på Koh Samui
Fancy Domains
Akwa Guesthouse
Nyheter direkt från Thailand
Arayaburi Boutique Resort
The Library
Yenit Company Limited
Chaweng information och boende
X2 Resorts Samui

Annonsera här


Integritetspolicy - Vi respekterar din integritet! Dina personuppgifter kommer aldrig att överlåtas. Eventuella betalningar är krypterade för din säkerhet.

Om sajten - Detta är en omfattande reseguide till Koh Samui, där man även kan boka boende billigt. Den är utvecklad av Yenit Co., Ltd under 2004-2013.

Licens - Kohsamui.nu är licenserad under Creative Commons. Innehållet på denna webbplats får enbart användas för icke-kommersiella ändamål.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand