Kohsamui.nu - Hem Boka hotell till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
 

 
SÖK HOTELL

ÄTA UTE
BOKA VILLA

NÖJEN
BOKA TUR

SHOPPA
FAKTA

GOLF
ATT SE

STRÄNDER
ATT GÖRA

CHAWENG
RESA HÄR

LAMAI
OM HOTELL

BOPHUT
TURER

MAENAM
 

 
      In English  På svenska        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Shoppa på Samui
Shoppingen samt tillgången på varor har blivit betydligt bättre på Samui det senaste decenniet. Även prisnivån har generellt blivit lägre på grund av en större konkurrens och ett flerdubbelt antal försäljare.
Shopping i ChawengChaweng är utan tvekan den stranden där man finner flest affärer och butiker. Nuförtiden är variationen och utbudet väldigt stort. Självklart inte ens i närheten av Bangkok, men det är faktiskt fler och fler som väljer att enbart shoppa direkt på Samui, utan att inkludera några shoppingrundor i huvudstaden.

Precis som på många andra turistorter i Thailand så finns det väldigt många skrädderier längs strandgatan. Dessa syr upp allt från kostymer, skjortor och klänningar till vinterjackor rockar och skor. Allt är anpassat efter kundens specifika önskemål. Tyvärr använder sig många av dessa skräddare av något buffliga inkastare. Det bästa sättet att undvika dessa är ett vänligt men bestämt "no, thank you" eller "mai ao" på thailändska.

I Chaweng finns det även sportaffärer, hårfrisörer, skönhetssalonger, bokhandlare, klädaffärer och modebutiker. Märkeskläder som säljs inne i affärerna är ofta orginal-märkesvaror. medan kläderna som erbjuds från sk "hål i väggen" eller gatustånd i regel är kopior.

Det finns också många optiker och solglasögon-shoppar i Chaweng. Top Charoen och KT Optic är två av de större kedjorna. från vilka man kan köpa allt från exklusiva (och inte sällan ganska dyra) solglasögon (märken som Ray Ban, Oakley, Vercase, Prada osv) till vanliga glasögon och linser Just linser är ofta väldigt prisvärda.

Det finns också ett antal guld och juvelbutiker längs Chawengs strandgata. Prisbilden i dessa är minst sagt varierad, så det kan löna sig att jämföra. Man kan även hitta handgjorda (men inte sällan massproducerade) souvenirer som exempelvis elefanter av trä, träspel och saronger etc. Dessa saknar i regel samlarvärde men kan förstås fungera utmärkt som prydnad i hemmet.

Något som det är svårt att missa i Chaweng är butikskedjorna 7-Eleven och Family Mart (en motsvarande japansk närbutikskjeda). Även några lokala närbutiker som drivs av lokalbefolkningen finns kvar, men många har ersatts, då de inte alltid kan hålla lika låga priser som de internationella jättarna.

Man kan även köpa populära DVD filmer, CD-skivor och TV-spel på gatan. Dessa varor är nästan uteslutande kopior och därmed olagliga.

Butik och affärsområden som vi kan rekommendera att besöka i och i närheten av Chaweng beskrivs nedan:
Talad Laem DinPå den lokala matmarknaden i Chaweng här hittar man allt från färska grönsaker, frukt, fisk, skaldjur, kött till billiga kläder och mobiltelefonstillbehör. Detta är ern stor favorit bland lokalbefolkningen, men inte en marknad som attraherar genomsnittsturisten.


Tops Market PlaceTops motsvarar ungefär en Ica eller Konsum-butik i Sverige. Här finner man ett stort utbud av lokala och importerade produkter. Om man eftersöker importerade varor, alkoholprodukter och matvaror så är Tops en utmärkt butik att besöka. Prisläget är generellt högre än på 7-Eleven etc, men utbudet också mer varierat och mer omfattande.


Tesco Lotus - ChawengTesco ett stort shoppingkomplex som är beläget mellan Chaweng och Bo Phut. Utbudet är omfattande. Mat, kläder, hushållsmaskiner, elektronik, leksaker, möbler, kontorsmaterial, verktyg och biltillbehör är bara ett utdrag av utbudet.


HomeProI samma lokaler som Tesco Lotus finner man elektronikkedjan HomePro. De har nästan allt inom hemelektronik och hushållsvaror såsom kylskåp, frysar, fläktar, luftkonditionering, TV, DVD-spelare, musikanläggningar, dammsugare, möbler och mycket mer. Julafton för husbyggare och heminredare.


MakroMakro är en mat-grossist och där många handlar i stora kvantiteter. Kedjan säljer främst livsmedel, men erbjuder även produkter som den lokale företagaren kan ha nytta av. Bla kontorsmaterial och städutrustning. Macro är beläget just norr om Tesco Lotus, men på motsatta sidan av ringvägen. Formellt krävs det att man har medlemskort för att kunna handla här. Det går att ansöka om detta på plats.


Big CBig C har ett liknande koncept som på Tesco Lotus och säljer allt från mat till hemelektronik. I samma byggnad återfinns även små butiker och stånd som erbjuder mobiler, kläder och hushållsredskap mm. Ett antal resturanger finns även till hjälp om magen börjar kurra och även en välsorterad sportbutik finns i anslutning till garaget. Big C återfinns lite söder om Bo Phut och norr om Makro (på samma sida av vägen).


Central Festival SamuiI skrivande stund byggs ett stort varuhus i Chaweng kallat Central Festival. Detta kommer innebära ett stort lyft för shoppingen på ön, samtidigt som den blir mer exploaterad. Självfallet kommer vi rapportera mer om detta så fort det öppnar sina dörrar.


Klädesstånd i Chaweng
BILLIGA KLÄDER PÅ CHAWENG - Foto: Jens W, Yenit.comShopping i LamaiLamai har också ett stort utbud av affärer och små butiker. Speciellt omkring strandgatan och huvudvägen (Ring Road) finner man ett motsvarande utbud som i Chaweng, fast i mindre skala.

Precis som i Chaweng så finns det ett flertal 7-Eleven och Family Mart-butiker samt ett antal små privatägda närbutiker. En sådan butik är Friendly Mart som ligger i centrala Lamai just norr om SUBWAY (amerikansk sandwich-kedja). I Friendly Mart har dom delvis specialiserat sig på importerade produkter som brukar tilltala många av de turister och icke-thailändare som bor här under en längre tid.

Precis intill Friendly Mart finner man Lamais kvällsmarknad där försäljarna brukar montera upp sina stånd efter solnedgången. Här säljs piratkopierade tröjor, flip-flops, souvenirer, solglasögon och en massa produkter som nog faller under benämningen "krimskrams".

Lamai har också många apotek (pharmacies) som erbjuder mediciner och medikamenter om man skulle råka bli krasslig under sin vistelse på ön. Utbudet av mediciner tillverkade av internationella och välkända läkemedelsbolag är relativt gott och detsamma gäller billigare Thailandstillverkade preparat (innehållande samma substans).

OBS! Om du är osäker kring någon medicin eller dess dosering, så råder vi dig att uppsöka en läkare eller en legitimerad farmaceut. Chansa aldrig! Tänk också på att vissa mediciner kan vara förbjudna att införa i exempelvis Sverige.

Även Lamai har några optiker (KT optic och Top Charoen är de vanligast förekommande kedjorna) som man absolut bör besöka om man går i tankar på att köpa nya glasögon eller linser, då prisnivån är betydligt "trevligare" än hemma i Norden. Exklusiva märkes-solglasögon är inte speciellt billiga i Thailand, men ibland erbjuds kampanjer med budskap som "köp två, betala för en" osv.

Det finns också många skrädderier som på några enstaka dagar syr upp en kostym, en klänning eller andra plagg. Vissa av dessa skräddare kan även tillverka skor, om man har det behovet.


Tesco Lotus - LamaiTesco Lotus stormarknad slog upp sina automatiska dörrar i Lamai hösten 2009. Här finner man ungefär motsvarande utbud som i Chaweng / Bophut, dvs allt ifrån dammsugare, biltillbehör och leksaker till mat, alkoholhaltiga drycker och hygienartiklar. Tesco Lotus är beläget intill ringvägen, lite norr om Lamais tempel fast på motsatt sida av vägen.

I anslutning till varuhuset finns flera mindre restauranger (bla Black Canyon Coffee) samt småbutiker som säljer mobiltelefoner, kläder och smycken.
Privat tur på Koh SamuiShopping i NathonI Nathon återfinns främst olika souvenir och klädbutiker. Dessutom finns det banker, apotek, elektronik-butiker samt några närbutiker. Fynd kan göras om man är uppmärksam och tar lite tid på sig. Dock har staden inte längre samma utbud av varor och kläder som exempelvis Chaweng.
I Maenam och Bo PhutAntalet souvenirbutiker och närbutiker har ökat i Maenam och Bo Phut dom senaste åren, men de är inte alls lika vanligt förekommande som i Lamai eller i Chaweng.

En mysig och avkopplande shopping-upplevelse kan man få om man tar sig en tur i Fishermans village på kvällen, här hittar man många små butiker som säljer kläder, klockor, tofflor och mycket annat. Här finns det också ett antal mysiga strandrestauranger där man kan tillfredställa en kurrande mage när shoppingrundan är avslutad.
Att pruta när man shopparNormalt kan man pruta "på gatan" men inte i varuhus och snabbköp. I gatustånd kan man ofta få ner priserna 25-60% om man är skicklig och givetvis är det också beroende på säljarens egna ursprungliga marginaler. Att jämföra priserna hos olika försäljare kan vara lönande, innan man slår till och köper något.
Dela den här sidan


Våra sponsorer
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Privata utflykter på Koh Samui
Fancy Domains
Akwa Guesthouse
Arayaburi Boutique Resort
The Library
Nyheter direkt från Thailand
Mercy Center
Chaweng information och boende
X2 Resorts Samui

Annonsera här


Integritetspolicy - Vi respekterar din integritet! Dina personuppgifter kommer aldrig att överlåtas. Eventuella betalningar är krypterade för din säkerhet.

Om sajten - Detta är en omfattande reseguide till Koh Samui, där man även kan boka boende billigt. Den är utvecklad av Yenit Co., Ltd under 2004-2013.

Licens - Kohsamui.nu är licenserad under Creative Commons. Innehållet på denna webbplats får enbart användas för icke-kommersiella ändamål.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand