Kohsamui.nu - Hem Boka hotell till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
 

 
SÖK HOTELL

ÄTA UTE
BOKA VILLA

NÖJEN
BOKA TUR

SHOPPA
FAKTA

GOLF
ATT SE

STRÄNDER
ATT GÖRA

CHAWENG
RESA HÄR

LAMAI
OM HOTELL

BOPHUT
TURER

MAENAM
 

 
      In English  På svenska        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Flyg, buss eller tåg till Koh Samui
Från Bangkok till SamuiDet finns åtminstone sex olika sätt att ta sig från Thailands huvudstad till kokospalmernas hemvist. Vi har beskrivit dessa nedan:


Flyg direkt till SamuiMan kan flyga direkt med Bangkok Airways eller Thai Airways till Samui Airport på Koh Samui. Checka in på Suvarnabhumi Airport (nuvarande Bangkok International Airport, som öppnade för kommersiella flygningar den 28 september 2006).

Boka flygbiljett i god tid, då planen ofta är fulla, inte minst under högsäsong. Information och biljetter hittar du på flygbolagets webbplats (se länken ovan).


Flyg till Surat ThaniTvå flygbolag har flygningar till Surat Thani på fastlandet. Dels Nok Air och dels Air Asia Flygningarna avgår från Bangkoks andra flygplats - Don Muang Airport. När man landat kan man välja mellan buss eller taxi till färjeläget i Donsak och båtfärd över till Koh Samui. Information och biljetter hittar du på respektive flygbolags webbplats (se länkarna ovan). Air Asias biljettpriser tenderar att öka ju närmare resdatumet man bokar så vill du komma billigare undan så rekommenderar vi dig att boka i god tid innan.
Flygplan lyfter från Samui Airport
BANGKOK AIRWAYS PLAN LYFTER - Foto: Jens W, Yenit.comMed tågTågen avgår från Hualampong Railway Station i Bangkok. Man kan antingen välja andraklass-sovvagn med fläkt (billigare) eller luftkonditionering (lite dyrare), eller också första klass med kupéer ämnade för två personer (dock ingen som helst "lyx" annat än någorlunda bekväma sängar). Förstaklasskupén erbjuder aningen bredare sängar, luftkonditionering med justerbar temperatur och ett litet handfat.

Från tågstationen i Surat Thani, tar man sedan buss, minibuss eller taxi till den lilla orten Donsak där färjebolagen Raja Ferry, Lomprayah och Seatrans har sina olika pirer. Färjan till Koh Samui tar drygt 1.5 timme med bilfärjorna och ca 45 minuter med Lomprayahs snabbkatamaran. Färjorna avgår varje hel timme fram till kvällen.


Med bussBussar utgår antingen från Khao San Road (Banglamphu) eller Södra Bussterminalen på Boromrat Chonnani Road. Priserna varierar en del beroende på återförsäljare, bolag och resebyrå, så det kan löna sig att jämföra, om man vill spara en slant.

Dock anser många att de sk VIP-bussarna från den Södra Bussterminalen är att föredra, trots att biljettpriset är (obetydligt) dyrare. Dessa bussar heter VIP-999. Det är denna busstyp som majoriteten av thailändarna själva väljer.


Med buss och katamaranLomprayah High Speed Catamarans tillhandahåller detta alternativ. Bussen tar dig till Chumpon och därefter går färden vidare med bolagets snabba katamaran. Tänk på att det kan gunga en hel del om det är vågigt. Vidare information och biljetter hittar du här. Seatran Discovery Link har en motsvarande tjänst och information om denna finner du här.
Privat tur på Koh Samui

Två Samuifåglar
PIPPI-KOMPISAR - Foto: Jens W, Yenit.comMed bil eller taxiBil eller taxi är förstås smidiga alternativ, men tänk på att den thailändska trafiken är mycket intensiv och att olyckor inte är sällsynta. Planera gärna färden noga i förväg med exempelvis en bilkarta. Om du hyr bil så kan vi rekommendera dig att hyra från en välrenomerad firma som dessutom erbjuder en gedigen försäkring. Företagen Budget, Hertz och Avis är exempel på sådana biluthyrare.

Om du väljer att köra i måttlig hastighet, (80-100 km i timmen) så se till att hålla dig mestadels i vänsterfilen. Högerfilen används flitigt av de som kör riktigt fort.

Taxi är förstås ett annat alternativ, men räkna med ett pris som förmodligen överstiger priset för en flygbiljett och att resan tar hela dagen, eller natten.
Från andra orterThailand har ett väl utbyggt nät av flyg, tåg och busstrafik. Från de flesta turistdestinationer kan du åka buss och färja till Koh Samui utan bussbyte. Du kan även flyga direkt till Koh Samui från Phuket och Pattaya med Bangkok Airways. Mer information får du förstås på resebyråer, busstationer och flygplatser.

Vi rekommenderar dig således att besöka en resebyrå på orten där du befinner dig och höra dig för om vilka resealternativ som är tillgängliga just därifrån.
Att tänka påDet thailändska transportsystemet är som sagt rejält utbyggt och väl fungerande, men tyvärr finns det enstaka bolag som försöker tjäna extra pengar på turisters okunskap. Därför kan det löna sig att förlita sig på erfarna Thailandsturister eller Thailandsboende och inte alltid blint lita på försäljarens ord.

Var också uppmärksam i bussar och minibussar så att ingen stjäl något ur din packning. Detta är dessbättre ovanligt eftersom thailändarna generellt är ett hederligt folk. Stöldbrott klassas dessutom som allvarlig brottslighet som kan rendera långa fängelsestraff.
Palmplantage nära flygplatsen
PALMER VID SAMUI AIRPORT - Foto: Jens W, Yenit.comDela den här sidan


Våra sponsorer
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Privata utflykter på Koh Samui
Fancy Domains
Akwa Guesthouse
Nyheter direkt från Thailand
Arayaburi Boutique Resort
The Library
Yenit Company Limited
Mercy Center
X2 Resorts Samui

Annonsera här


Integritetspolicy - Vi respekterar din integritet! Dina personuppgifter kommer aldrig att överlåtas. Eventuella betalningar är krypterade för din säkerhet.

Om sajten - Detta är en omfattande reseguide till Koh Samui, där man även kan boka boende billigt. Den är utvecklad av Yenit Co., Ltd under 2004-2013.

Licens - Kohsamui.nu är licenserad under Creative Commons. Innehållet på denna webbplats får enbart användas för icke-kommersiella ändamål.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand