Kohsamui.nu - Hem Boka hotell till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
 

 
SÖK HOTELL

ÄTA UTE
BOKA VILLA

NÖJEN
BOKA TUR

SHOPPA
FAKTA

GOLF
ATT SE

STRÄNDER
ATT GÖRA

CHAWENG
RESA HÄR

LAMAI
OM HOTELL

BOPHUT
TURER

MAENAM
 

 
      In English  På svenska        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Uteliv och nöjen på Koh Samui
Denna sida beskriver nöjes och nattlivet på Koh Samui. Är du intresserad av att läsa om andra aktiviteter på ön, så finns många av dessa beskrivna här.

Koh Samui, och i synnerhet Chaweng, har blivit en av "nöjesmetropolerna" i Thailand. Efter en slapp dag på stranden är det förstås många som laddat batterierna och vill prova på diskoteken och barerna på ön för lite "hålligång". De flesta uteställen stänger kring klockan 02.00, men vissa nattklubbar har specialtillstånd och kan således hålla öppet några timmar till.
AlkoholOm du dricker alkohol så är det befintliga utbudet på ön ganska internationellt. Drinkar, vin och öl finns på menyn hos de flesta restauranger och barer. Dock är antalet ölsorter oftast begränsat, liksom utbudet av vin.

För dig som vill prova på något inhemskt (thailändskt) finns det en rad alternativ. Här följer de mest populära:

Beer ChangAlkoholstarkt (6,4%), billigt, thailändskt öl. Återfinns sällan på "exklusivare" uteställen och restauranger. Beer Chang (eller Chang Beer) betyder "elefantöl" på thai och är populär bland arbetarklassen i landet. Inte minst pga av det låga priset. Innehåller ris.


Singha"Orginalölen" i Thailand. Tidigare 6% alkohol, men numera har alkoholstyrkan reducerats till 5%. Utalas "beea singh" på Thai. Serveras i princip överallt.


Beer LeoEtt "lättdrucket", mycket ljust öl som blivit en av de absoluta storsäljarna i landet. Serveras inte i alla barer och uteställen dock. Vissa anser det som läskande, andra som väldigt vattnigt. Innehåller ris.


Sang SomThailands motsvarighet till (billig) rom och gjord på sockerrör. Mycket populär både bland många turister och delar av lokalbefolkningen. Den mixas fördelaktigt med sodavatten, Coca-Cola / Pepsi samt is.


MekhongThailändsk "whiskey" gjord av ris. Mixas oftast som Sang Som (med soda och/eller cola) och är en riktig "klassiker" här i Thailand. Inte minst bland de som var här för flera decennier sedan.


RegencyThailändsk brandy som blivit mycket populär bland medelklassen som ett alternativ till konjak. Drickes som den är i kupa, eller vanligare bland thai-befolkningen; mixad med sodavatten och is.


Spy Wine CoolerEn mycket söt alkoholläsk/"cider". Framförallt populär bland somliga thailändska kvinnor som ogillar öl. Finns i många smaker och (grälla) färger.


Lao KhaoBetyder "vit sprit" och den billigaste alkoholen du kan köpa överhuvudtaget i landet. Kanske inget för finsmakaren då finkelsmaken är påfallande skönjbar. Buteljeras med engångskapsyl.


Yah DongThailändsk sprit mixad med en röd örtblandning på påse eller diverse handplockade rötter och örter etc. Återfinns enbart i enklare "thaibarer" men även i många thailändska hem. Många thailändare anser att den har läkande egenskaper och är bra för magen. Givetvis i moderat dos.

Även utländska ölmärken som Heineken (Holland), Tiger (Singapore/Malaysia), San Miguel (Filippinerna), Corona (Mexiko), Beer Lao (Laos) och Asahi (Japan) återfinns i landet.
AlkoholfrittFör dig som inte dricker alkohol, eller bara vill ha en lugn kväll, kan vi rekommendera färskpressade exotiska juicer som en hel del restauranger erbjuder. Även sk fruktshaker kan vara riktigt smaskens, inte minst efter en het dag på stranden. Frukter som används inkluderar mango, banan, ananas, guava eller melon. Vi rekommenderar dig även att prova den lilla håriga frukten rambutan. Den är väldigt god.
Utelivet i ChawengChaweng är den strand på Koh Samui som erbjuder överlägset flest barer, diskotek, klubbar och pubar. Det är hit du skall bege dig om du är sugen på en riktig utekväll med mat, dryck och kanske lite partaj.

Strandgatan (Chaweng Beach Road) är ungefär sex kilometer lång, så det kan ibland vara klokt att vinka till sig en taxi för om man vill förflytta dig mellan två ställen. Förhandla alltid om priset innan du sätter dig i taxibilen, så slipper du en saltad taxinota. Inte många chaufförer använder nämligen den lagstadgade taximetern.

De två största diskoteken på Samui heter Green Mango (beläget på Soi Green Mango, i centrala Chaweng) och Reggae Pub (Bakom Chaweng-sjön i centrala Chaweng). Livemusik och liveuppträdanden kan du åtnjuta på den irländska puben Tropical Murphy's (centrala delen av Chaweng Beach Road).

Vill du ta en drink eller pilsner i avspänd miljö kan vi rekommendera brasilianska Zico's (med samba uppträdanden i baren) eller svensk-thailändska restaurangen och baren Tre Kronor som har svensk och internationell mat och dryck. (båda dessa ställen är belägna på södra Chaweng, nära Soi Colibri).

Fashionabla Q-Bar är en nattklubb belägen högt upp på en sluttning norr om Chaweng. Ungefär dubbelt så dyr öl som på de flesta andra barer, men onekligen trendigt och lite flashigt för den som uppskattar en sådan atmosfär.


Restaurang på Lamai
RESTAURANG INNAN STÄNGNING - Foto: Jens W, Yenit.comUtelivet i LamaiLamais uteliv är storleksmässigt inte alls i klass med Chawengs, men det finns en hel del mindre barer och ett par diskotek/nattklubbar. Vi kan rekommendera klubben Fusion och klubben / restaurangen Bondi som båda är belägna i centrala Lamai. Den förstnämnda brukar ha öppet till den arla morgonen.

I övrigt är Lamai de små barernas och pubarnas strand, så är du en "barräv" eller helt enkelt gillar att ta en pilsner över ett parti biljard, snooker eller dart, så är chansen stor att kvällen blir till belåtenhet på Lamai.
Privat tur på Koh SamuiUtelivet på övriga ställenÖvriga Koh Samui måste nog beskrivas som betydligt lugnare på kvällar och nätter, men enstaka barer och pubar hittar man på de flesta stränder. Är du sugen på att ha en romantisk kväll med din respektive kan en idé vara att besöka en mysig strandrestaurang. Dessa kan man finna i bland annat Bo Phut (fiskebyn), Choeng Monoch Maenam. Se våra sidor om respektive strand för ytterligare information.

Vill du uppleva en vacker solnedgång som bakgrund till middagen, så är det förstås västkustens stränder som gäller. I Lipa Noi och Taling Ngam finns ett antal strandrestauranger från vilka man har parkettplats inför solnedgången. Det finns flera högklassiga restauranger belägna invid dessa två stränder. Nikki Beach är en restaurang och nattklubb i Lipa Noi som brukar tilltala jet-set-folket. Stället är trendigt värre, men kräver förstås en lite tjockare plånbok än på "vanliga" klubbar i Thailand.
Solnedgången kan vara fantastisk
GLÖDANDE SOLNEDGÅNG KL 18.40 - Foto: Jens W, Yenit.comOm prostitution och STDProstitution förekommer i nästan alla delar i Thailand och så även på Koh Samui. Dock är företeelsen främst begränsad till ett par barområden i Chaweng och Lamai. De prostituerade serverar drinkar i barerna och står väldigt sällan "på gatan" som i många andra delar av världen. En del prostition förekommer även på massageställen men det är sällan problem med att skilja på "seriösa" massageinrättningar och de som har personal som även erbjuder sexuella tjänster mot extra betalning.

Vill man undvika dessa områden är det inga problem alls. Det är tabu och olagligt att visa sig naken eller topless offentligt i Thailand och nästan inga "barflickor" gör det heller.

Vuxenprostitutionen är formellt illegal i Thailand, men ändå någorlunda allmänt accepterat då den uttalade kritiska opinionen inte alls är lika stor som i många andra länder och kulturer. Dock är det strängligen förbjudet att köpa sexuella tjänster av ungdomar som är under arton år och sådana brott kan ge ett mycket kännbart fängelsestraff. Det kanske skall förtydligas att fängelsena i Thailand är allt annat än hotellrum och myten om att sexförbrytare skulle ha något av en "fristad" här är just en myt. Numer prioriteras denna typ av brottslighet på ett helt annat sätt än för ett par decennier sedan.

Kvinnorna som serverar drinkar och öl i de mindre sk. "flickbarerna" eller på gogo-klubbar är inte sällan just prostituerade. En kärleksförklaring från deras sida skall tas med en rejäl nypa salt, eftersom det är en del av hennes jobb och i längden bidrar till hennes egen och i de flesta fall även hennes familjs försörjning.

Glöm inte att könssjukdomar (STD) inklusive HIV och AIDS även förekommer och sprids på Koh Samui. Vi uppmanar alla att vara försiktiga och att inte få något sådant med sig hem från Thailand. Med mycket alkohol i blodet kan omdömet försämras rejält.
Dela den här sidan


Våra sponsorer
Privata utflykter på Koh Samui
Fancy Domains
Akwa Guesthouse
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Arayaburi Boutique Resort
The Library
Yenit Company Limited
Mercy Center
Nyheter direkt från Thailand
X2 Resorts Samui

Annonsera här


Integritetspolicy - Vi respekterar din integritet! Dina personuppgifter kommer aldrig att överlåtas. Eventuella betalningar är krypterade för din säkerhet.

Om sajten - Detta är en omfattande reseguide till Koh Samui, där man även kan boka boende billigt. Den är utvecklad av Yenit Co., Ltd under 2004-2013.

Licens - Kohsamui.nu är licenserad under Creative Commons. Innehållet på denna webbplats får enbart användas för icke-kommersiella ändamål.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand