Kohsamui.nu - Hem Boka hotell till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
 

 
SÖK HOTELL

ÄTA UTE
BOKA VILLA

NÖJEN
BOKA TUR

SHOPPA
FAKTA

GOLF
ATT SE

STRÄNDER
ATT GÖRA

CHAWENG
RESA HÄR

LAMAI
OM HOTELL

BOPHUT
TURER

MAENAM
 

 
      In English  På svenska        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Lamai-stranden
Lamai är med sina dryga fem kilometer den näst längsta stranden på Koh Samui. Lamai är inte lika "befolkad" som Chaweng, vilket innebär att man kan sola ifred på stora delar av stranden, inte minst under lågsäsongen. Undantaget kan vara de södra och mellersta delarna av stranden där det bitvis hyrs ut solstolar och parasoll.

Lamai erbjuder också många olika vattensporter såsom jetski, vattenskidor, wakebord, vindsurfing, fallskärmsflygning efter motorbåt och man kan även hyra motorbåtar för privata turer.
Norra delen av Lamai stranden
STRANDRESTAURANG I NORRA LAMAI - Foto: Jens W, Yenit.comBegränsat med försäljareLamai har precis som Chaweng ett begränsat antal strandförsäljare som går på stranden och säljer glass, frukt, grillade majskolvar, kyckling, kylda drycker, smycken och diverse kläder. Om man inte är intresserad av deras produkter är det bara att säga till i vänlig ton. Undvik att höja rösten då det anses mycket oartigt bland thailändarna.

Försäljarna bär västar som visar att de har tillstånd av myndigheterna att bedriva sin försäljning. Antalet tillstånd är mycket begränsat, vilket gör att du slipper ha "en flock" av försäljare omkring dig när du solar.
Buddy Beer restaurang och pool
BUDDYS RESTAURANG OCH POOL - Foto: Jens W, Yenit.comTraditionell massageEtt flertal massageställen finns belägna utefter stranden och på dessa erbjuds olika typer av massage såsom traditionell thai-massage, oljemassage, hand och huvudmassage samt aloe vera-massage. Man kan även få sitt hår flätat, en henna-tatuering eller en manikyr och pedikyr. Detta samtidigt som man solar, eller vilar i skuggan. Fråga alltid om priset innan behandlingen så du slipper "en saltad nota".
Att äta på LamaiOm man blir sugen på något att äta så finns det möjlighet att beställa mat på strandbarerna och restaurangerna i området. De flesta av dessa erbjuder mat och dryck till humana priser.

Efter det att solen gått ner så plocker många av hotellen och restaurangerna ut sina bord på stranden och kompletterar med mysbelysning. Detta är ett perfekt sätt at njuta av en perfekt avslutning på sin soldag, med välsmakande mat i en avslappnad miljö. Dessutom på ett betryggande avstånd från trafik eller annat oljud som kan störa middagen.

Vi rekommenderar att prova skaldjur och traditionella fiskrätter här på ön (kanske tillsammans med ett gott vitt vin) eftersom dessa rätter dels är traditionella, dels ofta föredömligt färska. Vissa restauranger förvarar tom infångad fisk och skaldjur i akvarium för att kunna erbjuda en så god och smak som det bara är möjligt.

Lyxresortet och jet-set-tillhållet Beach Republic på norra Samui har en väldigt bra buffet på söndagar. De kallar den för Sunday Brunch. Dessutom kan man passa på att svalka sig i deras fina pool.
Boendeformer på LamaiBoende på Lamai är generellt lite billigare än på Chaweng och de flesta brukar inte ha svårt att hitta sitt eget favoritboende här. Det finns nämligen allt från spartanska budgetrum med fläkt (från sisådär trehundra baht) till rena lyxvillor med ett stort antal sovrum, för det hundradubbla priset.Stundande oväder på Lamai
I VÄNTAN PÅ MONSUNEN - Foto: Jens W, Yenit.comAo Thong TakianLamais "strand-lillasyster" heter Ao Thong Takian, men kallas ofta för "3Silver Beach". Den är belägen norr om Lamai på väg mot Chaweng. Denna strand är bara 300 meter lång men är en synnerligen vacker upplevelse om havet är någorlunda lugnt och vädret är ok. Dess namn syftar på de stora trädet som är beläget i mitten av stranden. Under trädet, som erbjuder skugga från solen, kan man för ett par hundra baht få en skön thai-massage.

Till skillnad från Lamai, så stöter man inte på försäljare alls här. Än så länge, kanske vi bör gardera oss med.
Äta på Ao Thong TakianBlir man sugen på något att äta eller dricka så finns det några restauranger belägna intill stranden. Restaurangerna tillhör de olika resorten och hotellen som är belägna här. Det finns fem resort intill stranden och ett till vid sidan av vid ring road.

Eftersom stranden inte är så lång, så är vattensport-aktiviteterna mycket begränsade. Dock finns det plastkayaker att hyra. Om man vill hyra en jetski eller liknande, så får man ta sig till Lamai eller Chaweng, där det mesta finns i vattensportväg.
Privat tur på Koh SamuiLånggrunt och korallerAo Thong Takian har en ganska långgrund botten vilket gör stranden lämplig för barnfamiljer. Men om man har man små barn med sig så bör man vara uppmärksam på att vissa delar av botten är täckt med vassa koraller. Följ därför med ditt barn ut i vattnet och iaktag viss försiktighet.

Många ägnar sig åt snorkling vid denna strand och utmed klipporna vid dess sidor. Snorkelutrustning kan inköpas på dykfirmor och enklare varianter finns i vissa av närbutikerna och på Tesco Lotus etc.
  Boka hotell i Lamai  Boende på Lamai kan du boka säkert här
Fin vovve på norra Lamai
SKYDD I SKUGGAN - Foto: Jens W, Yenit.com


Ensamt hus på Lamai-sluttning
BERGEN OVAN LAMAI - Foto: Jens W, Yenit.comDela den här sidan


Våra sponsorer
Privata utflykter på Koh Samui
Fancy Domains
Akwa Guesthouse
Nyheter direkt från Thailand
Arayaburi Boutique Resort
The Library
Yenit Company Limited
Mercy Center
Chaweng information och boende
X2 Resorts Samui

Annonsera här


Integritetspolicy - Vi respekterar din integritet! Dina personuppgifter kommer aldrig att överlåtas. Eventuella betalningar är krypterade för din säkerhet.

Om sajten - Detta är en omfattande reseguide till Koh Samui, där man även kan boka boende billigt. Den är utvecklad av Yenit Co., Ltd under 2004-2013.

Licens - Kohsamui.nu är licenserad under Creative Commons. Innehållet på denna webbplats får enbart användas för icke-kommersiella ändamål.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand