Kohsamui.nu - Hem Boka hotell till mycket bra priser
Fotografier från hela Thailand
 

 
SÖK HOTELL

ÄTA UTE
BOKA VILLA

NÖJEN
BOKA TUR

SHOPPA
FAKTA

GOLF
ATT SE

STRÄNDER
ATT GÖRA

CHAWENG
RESA HÄR

LAMAI
OM HOTELL

BOPHUT
TURER

MAENAM
 

 
      In English  På svenska        OM OSS    ANNONSERA    LÄNKAR    FACEBOOK     Dela: 

Chaweng-stranden
Chawengs är den överlägset mest besökta stranden på Koh Samui. Den är drygt sex kilometer lång och under högsäsongen (december tom april) är det relativt gottmed solhungrande människor på stranden som försöker bättra på solbrännan och ha en skön dag i allmänhet.

Det finns en rad strandaktiviteter här. De populäraste är jetski, bananbåt (där man sitter på en bananformad båt och åker efter en motorbåt), kanot, vattenskidor, wakebord och vindsurfning. En annan populär och spännande aktivitet är fallskärmsflygning efter en motorbåt, vilket innebär att man befinner sig ganska så högt över vattnet och har en fantastisk utsikt över hela Chaweng, men även andra delar av ön.
Strandförsäljare på Chaweng
STRANDMAT MED LITEN PRISLAPP - Foto: Jens W, Yenit.comRestauranger och nöjenBlir man sugen på kall dryck eller något gott att äta så är alternativen många. Längst med stranden finns det nämligen gott om barer och mysiga restauranger att beställa något från. Utbudet sträcker sig från enkla "hak" till rena lyxrestauranger. Nästan "alla" typer av restauranger finns representerade i Chaweng.

Senare på kvällen så dukar ett ganska stort antal av hotellen sina bord på stranden och erbjuder kvällsmaten direkt på Chaweng Beach. Det finns plats för både romantiskt lagda par som hungriga och kvällspigga barnfamiljer.

Det finns även några strandbarer som har specialiserat sig på after-beach-partyn med musik och diverse dryck (i huvudsak öl, cocktails och sk buckets). Ett sådant ställe är Ark Bar som är mycket populärt och nästan alltid har fullt med besökare under högsäsongen. Publiken här är företrädelsevis i 18-35 årsåldern. DJ's levererar musik hela dagarna och in på småtimmarna och dessutom finns det givetvis en pool med tillhörande bar.
Massage och spanLängs med hela stranden finns det möjlighet att få en skön massage, både i hotell-span och av thailändska kvinnor på stranden. Massagevarianterna är otaliga: Oljemassage, fotmassage, svensk massage och självfallet också traditionell thailändsk massage.

Priserna varierar, men brukar starta på 2-300 baht för en timme. På hotellens spaavdelningar är det i regel betydligt dyrare.
Hotell och boendeformerStranden har ett komplett utbud av olika boendeformer som sträcker sig från väldigt enkla gästhus och lägenhetshotell, via fina familjeresort i mellanklassnivå, till femstjärniga lyxhotell och villor som nästan andas palats. Boka boende billigt på Samui
Palmer i skymningen
SOLEN GÅR NER ÖVER CHAWENG - Foto: Jens W, Yenit.com


Från ett tempel i Chaweng
FRÅN ETT TEMPEL I CHAWENG - Foto: Jens W, Yenit.com


Songtaew i Chaweng
PICKUP TAXI, MODELL ÄLDRE - Foto: Jens W, Yenit.comStrandförsäljareDe finns relativt många försäljare längs med stranden i Chaweng, vilka säljer allt från glass och dryck till saronger och shorts. Vissa erbjuder även henna-tatueringar, hårflätning, manikyr och fotbehandling.

De flesta av försäljarna är vänliga och om man vänligt avböjer deras erbjudande, så blir man i regel lämnad i fred, utan vidare diskussion. Är en försäljare påstridig brukar det vara bäst att ignorera denne. Oftast tröttnar försäljaren efter en kort tid och letar nya kunder.

Ofta kan man pruta ner ursprungspriset rejält på kläder, hängmattor och souvenirer etc. Som regel brukar det vara lämpligt att erbjuda ungefär hälften av försäljarens utgångspris. Därefter får man förhandla tills båda parter är nöjda.
  Boende i Chaweng  Du kan boka hotell på Chaweng säkert här
Detalj från tempel i Chaweng
DETALJ FRÅN CHAWENG-TEMPEL- Foto: Jens W, Yenit.com


Liten kille som badar i nästan trettiogradigt vatten
ATT BADA ÄR SKÖNT! - Foto: Jens W, Yenit.com


Praktiserande student på Samui
EN PAUS BLAND KLIPPORNA - Foto: Jens W, Yenit.com


Privat tur på Koh SamuiDela den här sidan


Våra sponsorer
Privata utflykter på Koh Samui
Fancy Domains
Akwa Guesthouse
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Arayaburi Boutique Resort
The Library
Yenit Company Limited
Nyheter direkt från Thailand
Chaweng information och boende
X2 Resorts Samui

Annonsera här


Integritetspolicy - Vi respekterar din integritet! Dina personuppgifter kommer aldrig att överlåtas. Eventuella betalningar är krypterade för din säkerhet.

Om sajten - Detta är en omfattande reseguide till Koh Samui, där man även kan boka boende billigt. Den är utvecklad av Yenit Co., Ltd under 2004-2013.

Licens - Kohsamui.nu är licenserad under Creative Commons. Innehållet på denna webbplats får enbart användas för icke-kommersiella ändamål.


Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand